Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.
- İnternet sitesinin konulevselliğini ve performansını arttırmak aracılığıyla sizlere maruz hizmetleri yükseltmek,
yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda tabir belirtilen noktalarda belirli müddet ısı ve yalın intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.
Yangın bapları temelı çizgi deşenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı içki ve ısıevet dayanıklı ilenmeşap kabilinden.
Yangın Kapısı üs amacı insanların dokunca kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Baplar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 grup yek kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların bile monte olması resmî taşımalık avantajları esenlamaktadır.
Kez sayısı: Binaların kesme sayısı kapıların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı kuruluşlarda her katta bir tane ivedi çıkış bapsı belde almalıdır. Yüce katlı konstrüksiyonlarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar bulunabilir.
Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) yapı taşı amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide dokumalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki duman, yangın, kavara vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu zararlı koşulların öbür katlara intikalini dikilmek veya olanaklı olduğu kadar geciktirmektir.
Yangın bapları yangın merdivenlerinin yaman ve alevden korunması, yangın zonları ortada yangın ve kötüın geçişinin önlenmesi sinein kullanılan insanoğluın dirilik ve dünyalık güvenliğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en yangın kapısı önemli parçasıdır.
Yangın veya müstacel hava vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi için Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı alelumum 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle bile şanlı binalarda olması kişilerin gönül kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Nitekim yangınlardan korunmak bâtınin omurga olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.